Milyen a jó buggyantott tojás?
Az egyik legjobb, legegészségesebb reggeli a tojás. Tökéletes tápanyag forrás, emellett olcsó, változatosan elkészíthető, nem véletlenül képezi már ősidők óta a táplálkozás szerves részét.
Hozzávalók:
friss tojás
víz
só
Elkészítés:
– Az egyik kulcsa a jó buggyantott, vagy posírozott tojásnak a FRISS tojás.
– A második fontos dolog a víz, amely nem lobogva forr, hanem szelíden gyöngyözik.
Minden tojást külön üssünk fel egy-egy tálkába, majd amikor a víz már gyöngyözve forr, akkor a lehető legközelebbről csúsztassuk bele a tálkából a tojást a vízbe. Ne kavarjuk, ne maceráljuk, nem csinálunk vele semmit, csak várunk. Pontosan három percet. Ennyi idő alatt a fehérje megszilárdul, a sárgája még folyékony, vagyis épp olyan, amilyennek lennie kell! Szűrőkanállal emeljük ki a tojást a vízből, óvatosan fektessük papírtörlőre, hogy a felesleges vizet leitassuk róla. Ha a fehérje ízlésünkhöz képest túl rongyosra sikerült, tiszta ollóval fodrászoljuk meg, vágjuk le, ami kilóg. Ezután fogyasszuk pirítóssal, saláta tetején, natúr sült hús tetején, esetleg friss spárgával, sajttal. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.