Facebook hozzászólás
466

Minestrone, avagy olasz zöldségleves sajttal

A Minestrone, bár tipikus olasz fogás, nem egyféle ételt jelöl, hanem Itália-szerte a legkülönbözőbb módozatokban elkészített, többnyire paradicsomos, sűrű zöldséglevesek összefoglaló elnevezése.

Éppen ezért bátorkodtam egy saját változatot kidolgozni. Annyira sűrű és intenzív ízű, hogy egytálételnek is megfelel. Íme:

1 csomag FeVita, különleges darabolású mirelit zöldségkeverék (ízlés szerint bármilyen más zöldségkeverék is felhasználható – lényeg, hogy minél többféle zöldségből álljon!)

1.5 dl durvára aprított paradicsom (készen is kapható, dobozos csomagolásban)

Fél fej közepes hagyma

2 db zöldségleves kocka

néhány szál spagetti félbetörve

kevés pizza fűszer

morzsolt oregano

bazsalikom, lehetőleg friss

2-3 evőkanál reszelt parmezán

A felaprított hagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a paradicsomot, a leveskockákat, a pizza fűszert, oreganot, majd a fagyasztott zöldséget hozzátéve készre párolom. Felöntöm annyi vízzel, hogy kellemes ízű levet kapjak (kb. 1 liter), beleteszem a spagettit és addig főzöm, míg a tészta elkészül. Csak ekkor adom hozzá a durvára vágott friss bazsalikomot és a reszelt parmezánt.

Jó étvágyat!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!