Minestrone, avagy olasz zöldségleves sajttal
A Minestrone, bár tipikus olasz fogás, nem egyféle ételt jelöl, hanem Itália-szerte a legkülönbözőbb módozatokban elkészített, többnyire paradicsomos, sűrű zöldséglevesek összefoglaló elnevezése.
Éppen ezért bátorkodtam egy saját változatot kidolgozni. Annyira sűrű és intenzív ízű, hogy egytálételnek is megfelel. Íme:
1 csomag FeVita, különleges darabolású mirelit zöldségkeverék (ízlés szerint bármilyen más zöldségkeverék is felhasználható – lényeg, hogy minél többféle zöldségből álljon!)
1.5 dl durvára aprított paradicsom (készen is kapható, dobozos csomagolásban)
Fél fej közepes hagyma
2 db zöldségleves kocka
néhány szál spagetti félbetörve
kevés pizza fűszer
morzsolt oregano
bazsalikom, lehetőleg friss
2-3 evőkanál reszelt parmezán
A felaprított hagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a paradicsomot, a leveskockákat, a pizza fűszert, oreganot, majd a fagyasztott zöldséget hozzátéve készre párolom. Felöntöm annyi vízzel, hogy kellemes ízű levet kapjak (kb. 1 liter), beleteszem a spagettit és addig főzöm, míg a tészta elkészül. Csak ekkor adom hozzá a durvára vágott friss bazsalikomot és a reszelt parmezánt.
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.