Facebook hozzászólás
207

Mit együnk a kánikulában? Valami egzotikusat

Következő receptünk nem csak azoknak szól, akik szeretnek új ízekkel kísérletezni, hanem mindenkinek, aki valami hideg finomságra vágyik a kánikulában. Próbálja ki, nem fogja megbánni.

Kép: Chefkoch.de

Hideg, mandulás fokhagymaleves

Hozzávalók:

Két szelet fehérkenyér, megszárítva

15 dkg pirított, finomra őrölt mandula

három gerezd fokhagyma

fél teáskanálnyi só,

6 evőkanálnyi olivaolaj

25 dkg fehérszőlő

2 evőkanálnyi ecet

Elkészítése:

A kenyeret vízbe áztatva megpuhítjuk, majd lecsöpögtetjük. Összetörjük a fokhagymagerezdeket, és összekeverjük a kenyérrel és a mandulaliszttel. Megsózzuk, majd kézi mixerrel pürésítjük, miközben kanalanként hozzáadjuk az ecetet és az olivaolajat. Ezután hideg vízzel felöntjük, amíg el nem éri a kellő sűrűséget – ahogy nekünk tetszik. Nem jó, ha túl híg, mert úgy kevésbé intenzívebbek az ízek. Átszűrjük, majd ízlés szerint még sót illetve ecetet adhatunk hozzá. Lehűtjük és hidegen tálaljuk, és mellé szőlőt majszoljunk. Mennyei!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!