Mit együnk a kánikulában? Valami egzotikusat
Következő receptünk nem csak azoknak szól, akik szeretnek új ízekkel kísérletezni, hanem mindenkinek, aki valami hideg finomságra vágyik a kánikulában. Próbálja ki, nem fogja megbánni.
Hideg, mandulás fokhagymaleves
Hozzávalók:
Két szelet fehérkenyér, megszárítva
15 dkg pirított, finomra őrölt mandula
három gerezd fokhagyma
fél teáskanálnyi só,
6 evőkanálnyi olivaolaj
25 dkg fehérszőlő
2 evőkanálnyi ecet
Elkészítése:
A kenyeret vízbe áztatva megpuhítjuk, majd lecsöpögtetjük. Összetörjük a fokhagymagerezdeket, és összekeverjük a kenyérrel és a mandulaliszttel. Megsózzuk, majd kézi mixerrel pürésítjük, miközben kanalanként hozzáadjuk az ecetet és az olivaolajat. Ezután hideg vízzel felöntjük, amíg el nem éri a kellő sűrűséget – ahogy nekünk tetszik. Nem jó, ha túl híg, mert úgy kevésbé intenzívebbek az ízek. Átszűrjük, majd ízlés szerint még sót illetve ecetet adhatunk hozzá. Lehűtjük és hidegen tálaljuk, és mellé szőlőt majszoljunk. Mennyei!
Hozzászólás zárolva.