Moscauer
A moscauer minden cukrászdában, ahol kapni lehet, igencsak drága sütemény, ami persze érthető, hiszen a benne lévő csonthéjasok sem olcsók. Elkészíteni azonban akár egy gyerek is el tudja, és egészen biztos, hogy otthoni körülmények között jóval olcsóbban tudjuk előállítani, mint ha megvásárolnánk.
Hozzávalók:
20 dkg dió, mandula, mogyoró vegyesen
10 dkg cukrozott narancshéj
10 dkg vaj
10 evőkanál tejszín
10 dkg cukor
6 dkg liszt
Elkészítés:
A sütőt előmelegítettem 170 fokra. A magokat durvára vágtam. Egy kis lábasba odatettem a vajat, a tejszínt és a cukrot, kis lángon barátkoztattam őket egymással, amikor elérte a forráspontot, levettem a tűzről. Beleszórtam a magokat, a narancshéjat és a lisztet. Elkevertem, és máris raktam a kis halmocskákat egy tepsibe, sütőpapírra. A kanállal ellapítottam őket csinosan. 10-12 perc alatt sültek meg, ekkor tepsit váltottam. A frissen kisült korongokat ne maceráljuk, csak ha kihűltek, mert elég lágyak melegen. Amikor már kihűltek, belemártogathatjuk a talpukat olvasztott étcsokoládé és olaj (10 dkg csokoládé, 2 evőkanál olaj vízfürdőn felolvasztva) keverékébe, és hanyatt esett teknős módjára megszárítjuk őket. Ebből a mennyiségből nem lesz túl sok moscauer, érdemes előkeresni a szorzótáblát, hogy megsokszorozzuk a hozzávalókat.
Hozzászólás zárolva.