Facebook hozzászólás
160

Mustáros nyúl tárkonnyal

A nyúlhús méltatlanul mellőzött étel a hazai konyhából, pedig komoly nyúltenyésztő ország vagyunk. Ráadásul a nyúlhús, bár nem kifejezetten zsírszegény, de értékes fehérjéket, ásványi anyagokat tartalmaz.

Hozzávalók (4 személyre)

1 konyhakész nyúl (kb. 1,2-1,5 kg)

2 közepes fej hagyma

2,5 dl. erőleves (kockából is jó)

2,5 dl. száraz fehér bor

1,2 dl. tejszín

1 evőkanál mustár

3 evőkanál főzőmargarin

2 evőkanál rétesliszt

2 teáskanál szárított tárkony

só, fehér bors

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A húst nyolc darabra vágjuk, megmossuk, szárazra töröljük, sóval és fehér borssal alaposan bedörzsöljük. Magas falú lábosba tesszük a húst rámorzsoljuk a margarint, majd nagy lángon hirtelen, minden oldalát a húsdaraboknak megsütjük. Rászórjuk a hagymát és a tárkonyt, majd mérsékelt tűzön néhány percig (amíg a hagyma leve tart) pároljuk. Felöntjük a fehér borral, és az erőlevessel, lefedjük, és kb. 45 percig pároljuk. Kivesszük a lábosból a húst,  és lefedve melegen tartjuk. A lábosban maradt pecsenyelevet mustárral, sóval, fehér borssal ízesítjük. A tejszínbe csomómentesen belekeverjük a lisztet, és besűrítjük vele a pecsenyelevet. A húst tálba tesszük és leöntjük a mártással, s már tálalhatjuk is. Köretként főtt burgonya, vagy burgonyakrokett, esetleg párolt rizs illik hozzá.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!