Mustáros sajtos csirkemell szerecsendiós krumplival
Ha nincs kedvük sokáig a konyhában bíbelődni az ebéddel, íme egy recept, ami 40 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók: (4 személyre)
60 dkg csirkemell filé
1 pohár tejföl
20 dkg reszelt sajt
mustár, vaj, só
60 dkg burgonya
szerecsendió
petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük besózzuk, mustárral megkenjük, és egy serpenyőben vajat hevítve hirtelen megsütjük. Egy akkora tálba tesszük, ami majd a mikróba befér. A húsokat szépen elrendezzük az alján, rátesszük a tejfölt és a reszelt sajtot, s betesszük a mikróba, amit grillezésre állítunk. Addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad, s kicsit meg nem pirul.
Közben elkészítjük a burgonyát. A megtisztított és megmosott burgonyát legyaluljuk. Kivajazott tepsibe tesszük, megszórjuk bőven szerecsendióval és finomra vágott zöld petrezselyemmel, közé teszünk még vajdarabkákat, és 15-20 percig 180 fokos sütőben sütjük.
Készíthetünk mellé fejes salátát vagy uborkasalátát, s máris tálalhatjuk az ebédet vagy a vacsorát.
Jó étvágyat kívánunk!
Hozzászólás zárolva.