Mustban pácolt libacomb
Márton napján libát kell enni a hagyomány szerint, aki nem teszi, éhezik jövőre. Ha pedig már ünnepi liba, legyen valami különleges, őszi hangulata!
Hozzávalók:
6 pecsenyelibacomb,
6 deci must (szőlőlé is lehet),
1 kiskanál méz,
80 deka aprószemű burgonya,
4 gerezd fokhagyma,
1 közepes vöröshagyma,
1 csomag újhagyma,
30 deka kimagozott szőlőszem,
3 kanál libazsír
Elkészítés: a combokat 24 órára hűtőbe téve mustban pácoljuk, majd kivéve a pácléből sóval, pici törött borssal és majoránnával bedörzsöljük. A sütőtálba tesszük a libazsírt, rászeleteljük a vöröshagymát, rárakjuk a fokhagymákat, majd a combokat. A pácléből aláöntünk, és időnként kevés vízzel felengedve, lefedve mintegy másfél órán át sütjük, miközben levével többször meglocsolgatjuk. Ha majdnem kész, mellérakjuk a megtisztított burgonyát, és készre sütjük. Kivéve a burgonyát, majd külön-külön edénybe leöntve a zsírt és az alatta lévő szaftot a sütőedényből, a combokat néhány percig még visszatoljuk, és piros-ropogósra sütjük. Közben egy serpenyőben megpirítjuk a mézet, rászeleteljük az újhagymát, rárakjuk a szőlőszemeket, és összeforgatjuk. Végül a zsír nélküli szaftot és a burgonyákat is hozzáadjuk, a tálra rakott libacombok köré tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.