Nagymama csokitortája
Csokitortával sosem lőhetünk mellé, azt mindenki szereti, úgyhogy érdemes nekiállni ennek a nem különösebben bonyolult darabnak az elkészítésének.
Keverjünk habosra 12 dkg vajat, 2 bögre cukrot, 2 tojást és 2 teáskanál vanília kivonatot.
Szitáljunk össze 1 bögre lisztet, 3/4 bögre kakaót és 1 teáskanál sütőport. Adagoljunk felváltva a tojásos masszához 1 bögre tejet és a lisztes keveréket. Öntsük kapcsos tortaformába, és 180 fokon süssük készre.
Olvasszunk fel gőz fölött 17 dkg étcsokit és 12 dkg vajat, Amikor összeolvadt, adjunk hozzá 1 bögre porcukrot és fél bögre joghurtot. Hűtsük ki, majd elektromos habverővel habosítsuk ki.
Vágjuk a tortát három részre, és a rétegeket kenjük meg málna dzsemmel és csokoládé krémmel. A maradék csokikrémmel vonjuk be a torta tetejét és oldalát.
Hozzászólás zárolva.