Nagymamám paradicsom levese
Volt két zománcozott kis tálka, még Anyué és az egyik testvéréjé volt, amikor Ők voltak gyerekek. Innentől nyilván, hogy mindig mindent ebből akartunk enni, de valahogy a paradicsomlevesre emlékszem a leginkább.
Hozzávalók 4 főre:
400 g paradicsomsűrítmény (papírdobozos kiszerelést szoktam használni)
20 g liszt (zablisztet használtam)
2 evőkanál olaj
1 evőkanál cukornak megfelelő édesítés
1 csipet só
Csipetkéhez:
1 tojás
liszt annyi, amennyit a tojás felvesz (én zablisztet használtam itt is)
Elkészítés:
A lisztet olajon megfuttatva barnás rántást készítek, majd felöntöm a paradicsommal, és még 1/2 l vízzel, 20 percig lassan főzöm. Közben sózom, borsozom kicsit, mehet bele az édesítés is.
A csipetkéhez a lisztet a tojással összegyúrom, majd elkészítem a csipetkét, végül belefőzöm a levesbe. A végén még ízlés szerint lehet továbbízesíteni.
Ez a hideg, sült paradicsom leves is Kata receptje, a képre kattintva a receptjét is elolvashatod.
Hozzászólás zárolva.