Narancsos almalekvár
Az alma a legolcsóbb gyümölcs, ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy lenézően kellene róla nyilatkoznunk. Elsősorban azért nem, mert olcsósága mellett olyan gazdag felhasználási lehetőségek rejlenek benne,mint talán egyetlen másik gyümölcsben sem.
Hozzávalók:
2,5 kg savanykás alma
1 citrom
4 narancs
3 kanál méz
1 kávéskanál fahéj
fél kávéskanál szegfűszeg
fél kávéskanál gyömbér
fél kávéskanál szerecsendió
30-40 dkg cukor
dzsem zselésítő
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, ráöntjük a citrom levét. Lereszeljük az alaposan megmosott narancsok héját, kicsavarjuk a levüket, azt is az almához adjuk a méz és a fűszerek társaságában.
Olvassuk el a dzsem zselésítő/tartósító használati utasítását, járjunk el a leírás szerint. Ennek megfelelő időben adjuk az almához a zselésítőt. Van olyan fajta, amit össze kell keverni a gyümölccsel, és együtt felfőzni vele, és van olyan is, amit a már forró gyümölcspéphez kell adni. Kövessük a leírást!
Sterilizált üvegekbe töltsük az almalekvárt, 5 percig állítsuk fejre, majd a már talpukon álló üvegeket hagyjuk kihűlni.
Tipp: adhatunk valamilyen alkoholt is a lekvárunkhoz, jó hozzá a rum, a Grand Marnier például.
Mutatunk például egy roppant egyszerű, de igen jóízű almakrémlevest is, ami szintén az alma felhasználásának egyik remek módja. Receptjéért kattints a képre!
Hozzászólás zárolva.