Narancsos sütőtöklekvár
Mindenből lehet lekvárt készíteni, még sütőtökből is. Íme egy bevált recept, amit variálhatunk is. Lehet több a narancs, kis rumaromával is megbolondíthatja, aki szereti. Sültekhez és édesség gyanánt is kiváló.
Hozzávalók:
1 kg megpucolt, legyalult sütőtök
4 db narancs
20-40 dkg cukor (ízlés szerint)
1 dzsemfix
A tököt legyluljuk vagy apróra vágjuk, ne turmixoljuk, mert akkor a lekvárunk állaga nem lesz az igazi. Feltesszük főni, két narancs levét belefacsarjuk. A másik két narancsot meghámozzuk, a hártyától is megfosztjuk és feldaraboljuk apróra. Ez is mehet fazékba. Ha a tök puha tegyük bele a cukrot és a dzsemfixet is. Fél óra lassú tűzön, kevergetve és kész is a lekvár.
Tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk és fejre fordítva hagyjuk kihülni. Nem muszáj dunsztolni, de lehet.
Hozzászólás zárolva.