Narancsos, zabpelyhes keksz
Ha a kekszhez való lisztet zabpehellyel keverjük, valamelyest csökkenthetünk az édesség szénhidrát mennyiségén, ezért megfontolandó a zabpehely használata.
Hozzávalók:
10 dkg puha vaj
10 dkg barna cukor
5 dkg banán villával szétnyomva
1 evőkanál vanília kivonat
1 db tojás
1/2 evőkanál reszelt narancshéj
szárazak:
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
egy nagy csipet só
1 teáskanál sütőpor
10 dkg zabpehely
2,5 dkg kókuszreszelék
5 dkg durvára vágott dió
7,5 dkg mazsola vagy csoki chips
Elkészítés:
A vajat alaposan kikeverem a cukorral, hozzáadom a banánt, a vanília kivonatot és a tojást, végül a narancshéjat. Egy másik edényben összekeverem az összes többi hozzávalót, és nem túl sokat vacakolva hozzákeverem a vajas-cukros-tojásos cucchoz. Két kanál segítségével gombócokat ültetek a sütőpapírral kibélelt tepsire, hagyok a gombócok között jó 5 centi távolságot. 170 fokon 15-20 percet sül. Vigyázzunk, semmi esetre se süssük túl, mert száraz és törékeny lesz.
Hozzászólás zárolva.