Nyári csemege: Spárga Cervantes módra
Könnyű, nyári fogásnak is kitűnő, de ajánlható sült húsok mellé köretnek is a Spárga Cervantes módra. Nagyon illik hozzá a száraz fehérbor. Vendégváró recept:
Spárga Cervantes módra
Hozzávalók:
1 kg friss spárga, 2,5 kávéskanál cukor, kevés olívaolaj (kb. 1 evőkanál), 1 fej vöröshagyma, 15 dkg uborka, 3 közepes paradicsom, 1 kávéskanál metélőhagyma, kevés só, törött bors, 1 db citrom leve, 10 dkg kemény sajt (reszelve).
Elkészítése:
A spárgát megtisztítjuk, megmossuk, majd sós, enyhén cukros vízben készre főzzük. Kivesszük az edényből és külön tálra teszszük. A főzőléből két decit kiveszünk, beletesszük a citrom levét, az apróra vágott uborkát, a metélőhagymát és a paradicsomot, sóval, borssal fűszerezzük. Reszelt vöröshagymát és olívaolajat adunk hozzá, majd jól összekeverjük. Az így nyert pikáns, mediterrán öntetet tálaláskor a spárgára borítjuk. Reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét! Nem lehet elrontani!
Fanni receptjére is szavazzatok! Nézd meg a többi beérkezett receptet és szavazz!
Hozzászólás zárolva.