Nyári gyümölcskrémleves
Ennék levest, de be nem gyújtom a tűzhelyt! Ugye milyen ismerős? Akkor melegebb napokon készítsünk hideg gyümölcs krémlevest. Tetszés szerint variálható, adott időszak gyümölcseivel, vagy befőttekkel. Én a puncsos krémport választottam, csodás alapszint adott a levesnek. Természetesen jó sűrű, tartalmas, utána egy adag palacsinta, és biztosan kibírjuk a strandon estig.
Hozzávalók:
50 dkg vegyes gyümölcs, vagy befőtt (gyümölcs koktél)
1 tasak, főzés nélkül készítendő pudingpor, puncs ízesítésű
3-4 dl hideg tej (+2-3 dl, ha friss gyümölccsel dolgozunk)
Elkészítés:
Hámozzuk meg és kockázzuk fel a gyümölcsöket. Alma, körte, meggy, keményebb barack, körte, ananász. Szűrjük le a befőttet, ha azt használunk, a levét öntsük bele egy tálba. Ha kell, a gyümölcsöt vágjuk kisebb kockákra. Keverjük hozzá a befőtt levéhez a tejet és a pudingport. Ha friss gyümölcsből dolgozunk, adjunk még 2-3 dl tejet a pudingporhoz. Dolgozzuk simára, és keverjük bele a befőttet is. Tálalás előtt legalább 2-3 órára tegyük hideg helyre.
Ennek a dupla csokis, meggyes álomsütinek a receptjéért pedig IDE KATTINTS!
Hozzászólás zárolva.