Nyári melegben készítse el ezt a kitünő báránygrillt!
Nyári melegben nincs kellemesebb mint a szabadban, grillen elkészített ételeket fogyasztani, egy pohár finom bor és néhány szerettünk társaságában. Például bárányt…
Az előkészítésre is érdemes gondot fordítani. Például kerüljük a nitrittartalmú pácolósókat – megjegyzendő: a nitrittel tartósított kolbászfélék sem ajánlottak grillezéshez -, és a hagyományosan használt zsiradékok – mint a vaj, a margarin, a napraforgó- vagy kukoricaolaj – sem a legjobbak a pácoláshoz, mert ezek telítetlen zsírsavai a grillezéskor oxidálódnak, és elősegítik a káros koleszterin képződését. Az olíva- vagy a nálunk kevésbé ismert földimogyoró-olaj viszont elegendően stabil magas hőmérsékleten is.
Fotó: Bartos Gyula
A Konyha & Fürdő magazin június közepén megjelenő számában még sok-sok grillrecept, nyári ételkülönlegességek, szép ételfotók és számos hasznos tudnivaló, érdekesség található. Keresse az újságárusoknál!
Hozzászólás zárolva.