Facebook hozzászólás
95

Nyári melegben készítse el ezt a kitünő báránygrillt!

Nyári melegben nincs kellemesebb mint a szabadban, grillen elkészített ételeket fogyasztani, egy pohár finom bor és néhány szerettünk társaságában. Például bárányt…

Az előkészítésre is érdemes gondot fordítani. Például kerüljük a nitrittartalmú pácolósókat – megjegyzendő: a nitrittel tartósított kolbászfélék sem ajánlottak grillezéshez -, és a hagyományosan használt zsiradékok – mint a vaj, a margarin, a napraforgó- vagy kukoricaolaj – sem a legjobbak a pácoláshoz, mert ezek telítetlen zsírsavai a grillezéskor oxidálódnak, és elősegítik a káros koleszterin képződését. Az olíva- vagy a nálunk kevésbé ismert földimogyoró-olaj viszont elegendően stabil magas hőmérsékleten is.

Fotó: Bartos Gyula

A Konyha & Fürdő magazin június közepén megjelenő számában még sok-sok grillrecept, nyári ételkülönlegességek, szép ételfotók és számos hasznos tudnivaló, érdekesség található. Keresse az újságárusoknál!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!