Nyúlhúskrém, almás répasalátával és házi kenyérrel:
Igazi vendégvárós húskrém Max konyhájából. Mint megszokhattuk, ismét egy remek kis receptet kapunk! Tehát, szálasra vágott húsból készül, óvatosan fűszerezve, megőrizve a nyúlhús értékeit.
Hozzávalók:
Nyúlkrém:
- 1 csontos nyúlgerinc
- 1 egész nyúlcomb
- 2 db főtt tojás
- 2 dl tejszín
- 1 ek dijoni mustár
- 1 ek angol mustár
- 2 ek dióolaj
- 2 tk provanszi fűszerkeverék
- citromos só
- bors
Almás répa saláta:
Elkészítés:
A nyúlhúst mossuk meg, majd egy párolóbetétes edényben pároljuk puhára. A húst előtte ne ízesítsük, majd csak a krém készítése közben. (érdemes megkóstolni a párolás végén a natúr nyúlhús ízét, nagyon zamatos, önmagában ízes) Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd fejtsük le a húst a csontokról. Egy késes aprító segítségével daráljuk össze. Tegyünk ugyanígy a tojással is. Keverjük össze, fűszerezzük, sózzuk, ízesítsük, és adjunk hozzá (dió) olajat.
Egy edényben melegítsünk kevéske olajat, adjuk hozzá a tejszínt és a mustárokat. Forraljuk össze majd adjuk hozzá a tojásos vágott húst. Gyenge tűzön, kevergetve főzzük össze. Egy kerámia edénybe tegyük kihűlni, és hagyjuk, hogy az ízek érjenek össze.
A salátához készítsünk egy tojás sárgájából és olajból majonézt, ezt ízesítsük a narancs levével, egy kis mustárral, sóval és borssal. Adjuk hozzá a joghurtot, ezzel könnyítjük. Az almát és a répát hámozzuk meg, és vágjuk vagy gyaluljuk vékony csíkokra. Azonnal keverjük bele a majonézbe, így az alma nem barnul meg.
A krémet tálalhatjuk magában is, de ezzel a salátával együtt nagyon finom! Jól illik hozzá a frissen sült fehér kenyér vagy egy diós-rozsos félbarna kenyér.
Jó étvágyat hozzá:
Max
Köszönjük szépen!
Hozzászólás zárolva.