Omlett, a csodás reggeli
A tojás ideális reggeli étel, sokféle módon elkészíthetjük, és például ezt az omlettet variálhatjuk is, ahogy csak eszünkbe jut. Tálalhatjuk sonkával, sajttal, párolt zöldségekkel, adhatunk hozzá pirítóst, croissant, friss kiflit.
Hozzávalók:
3 tojás
3 evőkanál habtejszín
1 teáskanál vaj
só
bors
Elkészítés:
A vajat forrósítsuk el egy serpenyőben, olyanban, amelynek ép a bevonata, nem fog leragadni, odaégni benne a tojás. Amíg a vaj melegszik, a tojásba öntsük bele a tejszínt, sózzuk meg, majd verjük jó habosra. Ez az omlett készítés egyik titka, hogy már a tálban a fehérje elkezdje könnyűvé tenni a tojást. Öntsük a forró vajra a felvert tojást, hagyjuk, hogy szétterüljön a serpenyőben, majd egy spatula segítségével a széleken emeljük meg a szilárdulásnak indult tojást úgy, hogy a még meg nem szilárdult tojás aláfolyhasson. Ne keverjük a tojást, mert abból rántotta lesz úgy. Amikor a tojás alja megszilárdult, két lehetőségünk van. Vagy bedugjuk a forró sütőbe 2-3 percre (ügyeljünk, nehogy műanyag nyele legyen a serpenyőnek, ha mégis, akkor csomagoljuk többszörösen összehajtott alufóliába a nyelet, mielőtt a sütőbe rakjuk a serpenyőt!), vagy megvárjuk, míg a tűzhelyen megszilárdul a tojás teteje is. Én a sütős módszert ajánlom, mert a felülről érkező hő hatására a tojás kissé felpuffad, utánozhatatlanul könnyű és levegős lesz.
Tálalhatjuk az omlettet sajttal megszórva, félbe hajtva.
Hozzászólás zárolva.