Facebook hozzászólás
563

Omlett, a csodás reggeli

A tojás ideális reggeli étel, sokféle módon elkészíthetjük, és például ezt az omlettet variálhatjuk is, ahogy csak eszünkbe jut. Tálalhatjuk sonkával, sajttal, párolt zöldségekkel, adhatunk hozzá pirítóst, croissant, friss kiflit.

Omlett, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
3 tojás
3 evőkanál habtejszín
1 teáskanál vaj

bors

Elkészítés:
A vajat forrósítsuk el egy serpenyőben, olyanban, amelynek ép a bevonata, nem fog leragadni, odaégni benne a tojás. Amíg a vaj melegszik, a tojásba öntsük bele a tejszínt, sózzuk meg, majd verjük jó habosra. Ez az omlett készítés egyik titka, hogy már a tálban a fehérje elkezdje könnyűvé tenni a tojást. Öntsük a forró vajra a felvert tojást, hagyjuk, hogy szétterüljön a serpenyőben, majd egy spatula segítségével a széleken emeljük meg a szilárdulásnak indult tojást úgy, hogy a még meg nem szilárdult tojás aláfolyhasson. Ne keverjük a tojást, mert abból rántotta lesz úgy. Amikor a tojás alja megszilárdult, két lehetőségünk van. Vagy bedugjuk a forró sütőbe 2-3 percre (ügyeljünk, nehogy műanyag nyele legyen a serpenyőnek, ha mégis, akkor csomagoljuk többszörösen összehajtott alufóliába a nyelet, mielőtt a sütőbe rakjuk a serpenyőt!), vagy megvárjuk, míg a tűzhelyen megszilárdul a tojás teteje is. Én a sütős módszert ajánlom, mert a felülről érkező hő hatására a tojás kissé felpuffad, utánozhatatlanul könnyű és levegős lesz.

Tálalhatjuk az omlettet sajttal megszórva, félbe hajtva.

Egyszerű, mint Kolumbusz tojása
Noha te is hallgattad már ezerszer, hogy a tojás rossz hatással van a koleszterin szintedre, ne dőlj be ennek! A tojás igenis nagyon egészséges, és nem mellékesen irtó finom! Tudj meg többet a tojásról!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!