Őrségi édesburgonyás vargányaleves
Az édesburgonyáról tudjuk, hogy sok jótékony hatása van, össz szénhidráttartalma ugyan magasabb, mint a hagyományos burgonyának, de azok jobb szénhidrátok, mert lassabban szívódnak fel, egyenletesebben emelik a vércukrot.
Hozzávalók:
850 g édesburgonya
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 l zöldség alaplé
250 ml tejszín
2 marék szárított vargánya
só
őrölt bors
Díszítéshez friss zöld, nálam most snidling, és tökmag és tökmagolaj
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon megfuttatom, majd hozzáadom a meghámozott és kockákra vágott édesburgonyát és felöntöm az alaplével. Közben a szárított vargányát egy pohár meleg vízbe beáztatom, kb 10 percet állni hagyom, majd mehet az egész a leveshez, a levét is öntsd hozzá nyugodtan. Az áttört fokhagymát a leveshez adom, majd sóval és borssal fűszerezem.
Amikor az édesburgonya megfőtt, az egészet rúdmixerrel pürésítem. Végül hozzáadom a tejszínt és 1-2 percig összeforralom. Végül a tökmagot pár percig egy száraz serpenyőben megpirítom. Tálaláskor pár csepp tökmagolajjal és apróra vágott snidlinggel diszítem, meg persze a tökmaggal, ami lemaradt a képről most.
Hozzászólás zárolva.