A rizsnek álcázott tészta
Orzo sajttal és csirkével
Tudod, mi az orzo? Az a tészta, amit alig lehet megkülönböztetni a rizstől. Nagyon finom, még hamis rizottót is kreálhatsz belőle, de mi most egy másik egytálételt hoztunk nektek.
Hozzávalók:
- 15 dkg orzo
- 30 dkg csirkemell
- 2 ek olívaolaj
- 15 dkg cheddar sajt
- 1,5 dl tej
- 2 ek vaj
- 1 tk dijoni mustár
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk fokhagymapor
- 1/2 tk pirospaprika
- só, bors
- 1 csomag friss bébispenót
Elkészítés:
Az olajat hevítsd fel, dobd ráa kockára vágott csirkéket és fűszerezd a kakukkfűvel, fokhagymaporral, paprikával, sóval és borssal. Pirítsd át alaposan, majd vedd ki a lábosból a húst.
Tegyél az edénybe 7 dl vizet és forrald fel.
Keverd hozzá az orzót, és főzd 8–9 percig, vagy amíg az orzo megpuhul. Ha szükséges, adj még hozzá pici vizet.
Szűrd le a tésztát.
Add az orzóhoz a sajtot, a tejet, a vajat és a mustárt. Lassú tűzön keverd, amíg sima, krémes állagú lesz, ha kell, adj hozzá pluszban tejet.
Tedd bele a spenótot, végül a csirkét is és rottyants egyet rajta. Máris tálalhatod.
Tipp: Ha még krémesebb állagra vágysz, használj tej helyett tejszínt.
Egytálételeink:
Vegán kókusztejes babragu
Mustáros tejszínes csirke
Gesztenyés-gombás lencse
Hozzászólás zárolva.