Őszibarackos csirke
Vannak, akik nem rajonganak a hús-gyümölcs párosításáért, tiszteletben tartjuk az ízlésüket, ám akik szeretik ezt a fajta ízkavalkádot, azok készítsék el ezt az egyszerű, ízletes csirke ételt.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
10 dkg reszelni való sajt
3 evőkanál liszt
4 dkg darált dió
1 nagy doboz őszibarack befőtt
3 dkg vaj
2 dl tejföl
egy csokor petrezselyem
1 db citrom
fehér bors
curry (ha nem szeretjük, szerecsendió helyette)
só
Elkészítés:
A citrom héját reszeljük le, levét facsarjuk ki. A húst mossuk meg, vágjuk egyforma szeletekre, locsoljuk meg a citromlével, tegyük félre. A sajtot reszeljük le, keverjük össze a liszttel és a dióval. Az őszibarackot vágjuk vékony csíkokra, kicsit itassuk le róla a levét. A húst megsózzuk, forró vajon átsütjük mindkét oldalát. Majd egy hőálló edényt kikenünk vajjal, beletesszük az elősüttöt húsokat, tetejére kerül az őszibarack, jöhet rá a reszelt citromhéj, egy kevés curry por, végül a sajtos keverék. Legutoljára öntsük nyakon a tejföllel. 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsült. Petrezselymes rizs remek köret mellé.
Hozzászólás zárolva.