Facebook hozzászólás
2 337

Padlizsán krémleves „lusta módon”

Van, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen kell összeütni valamit finomat. Ez a leves ilyenkor lesz a legjobb barátunk! Ha elég előrelátóak vagyunk, saját lefagyasztott zöldséglevessel dolgozunk és akkor aztán tényleg nem érheti szó a ház elejét.

Kép:Samsung Okos Sütő

Hozzávalók:

4 adaghoz:
20 dkg padlizsán
1 l zöldségleves
1 dl 20%-os főzőtejszín
oregánó
lestyán
petrezselyem
3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A padlizsánt hámozzuk meg, és vágjuk kisujjpercnyi darabokra. Tegyük lábosba, majd öntsük rá a zöldséglevest. (Jobb esetben saját főzésűt, rosszabb esetben kockából készültet.) Főzzük 15 percig. Botmixerrel pépesítsük össze, és öntsük hozzá a tejszínt. Fűszerezzük oregánólevelekkel és lestyánnal. Forraljuk további 3 percig, hogy a tejszín egyet forrjon a levesünkkel.

Tálalás előtt szeleteljük fel vékonyra a fokhagymát, és oregánóval együtt serpenyőben pirítsuk ropogósra némi olajban. Ezt szórjuk a kitálalt leves tetejére.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!