PULYKÁVAL A VILÁG KÖRÜL - 2.
Paella, panzanella és lasagne-falatkák gyorsan
Mediterrán vendégváró fogásokat mutatunk nektek, amire nem kell sok előkészület, viszont hamar össze lehet készíteni őket.
Gyerekek kedvence: pulykás lasagne falatok
Hozzávalók 4 főre: 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 50 dkg pulyka darált hús, oregano, só, bors, 1 ek sűrített paradicsom, 40 dkg hámozott, darabolt konzerv paradicsom, 1 doboz lasagne lap, 1 cs. mozzarella, olaj, saláta.
Egy fej hagymát és 3 gerezd fokhagymát felaprítunk és olívaolajon megdinsztelünk. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk 50 dkg pulyka darált húst, és kevergetve megpirítjuk. Ha kész, oreganóval fűszerezzük és hozzákeverünk 1 ek sűrített paradicsomot, 40 dkg hámozott, darabolt paradicsomkonzervet és 20 percig főzzük. Közben a lasagne lapokat (1 doboznyit) 5 perc alatt előfőzzük, majd széles csíkokra vágjuk. Egy muffin tepsi mélyedéseit megkenünk olajjal, és kibéleljük a tésztacsíkokkal. Beletöltjük a tölteléket, egy-egy falatnyi mozzarellát teszünk a tetejére (25 dekányit osztunk szét) és 20 perc alatt megsütjük. Friss salátaágyon tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.