Palacsinta torta
Nekem úgy tűnik, mindenki él-hal a palacsintáért, legyen az akár édes, akár sós. De tortaként talán kevesen ismerik és fogyasztják, pedig isteni!
Hozzávalók 12 db palacsintához:
1 tojás
15 dkg liszt
3 dl tej
1 dl szódavíz
késhegynyi só
zsír vagy olaj (a kisütéshez)
Töltelék:
darált porcukros mák tejben felfőzve
darált porcukros dió tejben felfőzve
baracklekvár
Nutella
Elkészítés:
A lisztbe beleütjük a tojást, kissé elkeverjük, majd a tejet folyamatosan adagolva minél simábbra keverjük a tésztát. Végül hozzáadjuk a szódát és a sót is. Ha úgy látjuk, hogy a tészta csomós, merülő mixerrel dolgozzuk át. Felforrósított olajon palacsintákat sütünk a masszából. Ha elkészültek a palacsinták, az elsőt hőálló tálra tesszük, megkenjük lekvárral, rátesszük a másodikat, azt megkenjük dióval, rátesszük a harmadikat, arra megy a mák, a következőre a Nutella, és így rétegezzük a palacsintákat, míg el nem fogynak. 200 fokos sütőben átforrósítjuk a palacsinta tortát, majd tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.