Panírozott csirke csevap
Eszméletlen finom és nagyon gyors vacsorával lephetjük meg a családot, ha van otthon egy kis darált csirkehúsunk. Laktató és igazán különleges csirkés egytálételt dobhatunk össze percek alatt. Szerb receptet ajánlunk.
Hozzávalók:
- 18 deka zsemlemorzsa
- 25 deka darált csirkehús,
- 1 kisebb póréhagyma apróra vágva,
- 1 kiskanál mustár,
- 2 tojás,
- 4 kanál tej,
- apróra vágott petrezselyemzöld,
- só, bors.
- a panírhoz prézli és olaj a sütéshez
A felmelegített tejbe beletesszük a kenyér(vagy zsemle)morzsát, majd a darált hússal össze dolgozzuk, sózzuk borsozzuk.Hozzáadjuk a póréhagymát, petrezselyem zöldjét és a 2 tojás sárgáját, majd ismét összedolgozzuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a masszába. Csevapokat( rudacskákat) formálunk belőlük, zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük. tetszőleges szósszal vagy savanyúsággal tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.