Panna cotta kajszilekvárral
Hála az égnek léteznek olyan desszertek, amelyek néhány perc alatt összeállíthatók, így akár egy hétköznap este is varázsolhatunk édességet a család asztalára.
Hozzávalók (2-3 adaghoz):
250 ml habtejszín,
5 g zselatin,
egy kb. 1 cm-es vaníliarúd (ha nincs, akkor aroma),
1 ek. cukornak megfelelő édesítőszer (DW negyedannyit használtam),
250 g kajszibarack lekvár,
2,5 g zselatin
Díszítéshez: tetszés szerint friss mentalevél
Elkészítés:
A zselatint egy pici vízben feloldom (kb. fél dl), a tejszínt forróra melegítem és hozzáadom a zselatin és elkeverem benne a vaníliás cukrot az édesítőt és a vaníliarúdból kikapart magokat, majd az üvegekbe töltöm és hűtőbe teszem pihentetni minimum 3 óra szükséges, míg a gyümölcsréteg ráönthető, 4-6 óra szükséges a teljes dermedésig.
A lekvárt összepürésítem, majd hozzáadom a vízben feloldott zselatint és az egészet egy kicsit összemelegítem, hogy meleg legyen. Nem kell forralni. A gyümölcsöt a tejszínrétegre öntöm és megint minimum 3 órát pihentetem.
Hozzászólás zárolva.