Facebook hozzászólás
1 008

Paradicsomleves sajtos pirítóssal

Konyhai ténykedésem egyik sarokpontja volt a paradicsomleves. Imádtam enni, képtelen voltam elkészíteni. Ha az állaga megfelelő volt, az íze volt csapnivaló, ha sikerült valami aromát belecsempésznem, akkor híg lett, vagy épp olyan sűrű, hogy megállt benne a kanál. Tartott ez mindaddig, amíg egy szép napon a kezembe került egy doboz paradicsom ivólé.

Paradicsomleves, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
1 l fűszeres paradicsom ivólé
1 kis doboz sűrített paradicsom
1-1,5 evőkanál liszt
5-6 evőkanál olaj

bors
cukor
zellerlevél

Elkészítés:
Az olajat megforrósítom, a lisztet kevergetve zsemleszínűre pirítom rajta. Ha már jó színe van, hozzáadom a paradicsompürét, elkeverem a rántásban, és felengedem az ivólével. Beledobom a zeller levelet, ha szükséges, sózom. Felforralom, és amikor látom, mennyire sűrűsödött be a leves, vízzel alakítom az állagát, mi viszonylag sűrűn szeretjük. Borsozom, majd a család ízlésének megfelelő mennyiségű cukrot is adok hozzá. Csak néhány percig tartom forrásban a levest, egy gyors kóstolás után lehet is tálalni.

Sajtos pirítós:

Egy dkg vajat melegítek, a tenyérnyi darabokra vágott kenyeret, bagettet, zsemlét, ami van otthon, egyik oldalán megpirítom a vajon, a másik felét megszórom reszelt sajttal, majd megfordítom a vajban, és a sajtos oldalát is lepirítom kissé. Ezzel tálalom a levest.

Sajtos-tejfölös lángos
A leves után egy jó lángost? Egyszerűen elkészíthetjük magunknak akár otthon is, de szerencsére országszerte számtalan helyen ehetünk kiválóbbnál-kiválóbb lángosokat.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!