Paradicsomos csirke
Ezt a receptet azért szeretem, mert egyrészt roppant egyszerű, másrészt lehet vele variálni: hangolhatom olaszosra, vagy tehetek bele olyan fűszereket is, amik teljesen más ízvilágúvá teszik a végeredményt. Határt csak a fantázia szab. Gyakorlatilag egy darab edényt kell utána elmosogatni, viszont vendégségnél is jól jön, hiszen előző nap simán elkészíthető 5 perc alatt, ha megérkeznek a vendégek, már csak sütni kell. Nos tehát: a szószban pácoljuk a húst, talán mondanom sem kell: minél tovább, annál jobb.
Hozzávalók:
1 kg csirkehús, mellet ajánlok hozzá
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dl kefír
2 evőkanál paradicsompüré
fél dl olaj
1 evőkanál csirke fűszerkeverék
só, bors, majoranna
Elkészítés: A hagymát, fokhagymát lereszeljük, simára keverjük az olajjal, a kefírrel, a paradicsompürével. Sóval, borssal és a fűszerekkel ízesítjük, jól összekeverjük. Ebbe a szószba kerülnek bele a húsdarabok. Lehet abban az edényben összeállítani, amiben sütni fogjuk. a szószban pácoljuk a húst, talán mondanom sem kell: minél tovább, annál jobb. Sütni legalább 35-40 percig kell fólia alatt, utána anélkül, hogy a szósz besűrűsödjön. Rizzsel vagy bármilyen olasz tésztával remek.Dúsítható apróra vágott mozzarellával, amit a tetejére szeletelünk közvetlenül azelőtt, hogy kivennénk a sütőből, de adhatunk hozzá olajbogyót is, megszórhatjuk fenyőmaggal, parmezánnal.
Hozzászólás zárolva.