Paradicsomos tészta sonkamorzsával
Egyre többen vannak, akik kénytelenek olyan étrendet folytatni, amiben kizárnak allergén anyagokat, lisztet, tojást, tejet. Ez a tészta útifűmagból készült, tehát gluténmentes. Talán sokaknak jól jön egy ilyen recept.
Hozzávalók a tésztához:
120 gramm kókuszej
1 tojás
3 gramm himalája só
25 gramm útifűmaghéj
Minden alapanyagot összekeverni és összegyúrni. Tésztanyújtó géppel a 3-as méretig ajánlom nyújtani. Forró, lobogó sós, olíva olajos vízben megfőzzük.
Mártás:
1 fej vöröshagyma
4 dl paradicsomlé
2 db paradicsom
100 gramm reszelt mozzarella
90 gramm pármai sonka
1 maréknyi friss bazsalikomlevél
10 gramm himalája só
2 lapos evőkanál eritritol
Elkészítés:
Az olívaolajon a vöröshagymát üvegesre kell pirítani. A 2 db paradicsomot egy-két percre forrásban lévő vízbe mártjuk, utána azonnal jéghidegbe, így a héja nagyon könnyen eltávolítható.Felkockázzuk, majd a vöröshagymához adjuk. Hozzáöntjük a paradicsomlevet, ízesítjük a sóval, borssal, eritritollal, végül hozzáadunk néhány friss bazsalikomlevelet. Hagyjuk rotyogni, eközben felszeljük a pármai sonkát csíkokra, beletesszük a mártásba, hagyjuk pár percig, majd kiszedjük a bazsalikomleveleket. Levesszük a gázról, és hozzákeverjük a mozzarella sajtot. A tésztát tányérra szervírozzuk, tetejére tesszük a szószt.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.