Parasztreggeli
Legalább hétvégenként engedjünk meg magunknak egy kényelmes, tartalmas reggelit, legyen ez mondjuk a parasztreggeli!
Hozzávalók 4 főre:
1 nagy főtt krumpli
10 dkg húsos szalonna
10 dkg füstölt sonka
1 nagy hagyma
1 nagy paprika
8 tojás
1 csokor petrezselyem
só, bors, pirospaprika
Hozzávalók:
A szalonnát felcsíkozzuk, egy nagy serpenyőben elkezdjük kiolvasztani a zsírját. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a durvára vágott hagymát és a felkockázott sonkát, paprikát és krumplit. Addig pirítjuk így együtt kevergetve, míg a hagyma üveges lesz, a sonka és a krumpli pedig itt-ott megpirul.
Közben a tojásokat elhabarjuk egy nagyon kis sóval (a szalonna és a sonka is sós!), szép adag borssal és egy csipet pirospaprikával.
A serpenyőbe öntjük, közepesre vesszük a lángot és időnként megkeverve ízlés szerinti állagúra sütjük.
Tálaláskor megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
Hozzászólás zárolva.