Facebook hozzászólás
186

Parfé receptek

Ha nyár, akkor fagylalt vagy parfé. És miért kellene kizárólag a cukrászdákra hagyatkozni ez ügyben? Készítsük el otthon!     

Gyümölcsös joghurtparfé

Hozzávalók: 250 gramm bármilyen idénygyümölcs (eper, málna, sárgadinnye), 6 deci sima joghurt, 25 deka porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál zselatinpor.

Elkészítése: a gyümölcsöt pépesre turmixoljuk, majd a cukorral, citromhéjjal elkevert joghurtot hozzáadjuk. A zselatint 0,5 deci vízben megáztatjuk, és langyosra melegítve hozzáadjuk a gyümölcsös joghurthoz. Jól összekeverjük, majd formákba téve a fagyasztószekrényben kifagyasztjuk.

Süteményparfé

Hozzávalók: 6 deci tejszín, 2 evőkanál kakaópor, 7 evőkanál porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 25 deka málna, 1 deci tejszínhab, néhány szem hámozott mandula.

Elkészítése: 3 deci tejszínbe belekeverjük a kakaóport, 4 evőkanál cukrot, majd állandó keveréssel felforraljuk. A maradék tejszínt kikeverjük a 3 evőkanál porcukorral, a vaníliás cukorral, és szintén felforraljuk. Lehűlés után mindkettőt egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, majd másnap mindkettőt kemény habbá verjük. A málnát összeturmixoljuk, és beleforgatjuk a vaníliás porcukros habba. Egy kisebb szögletes tepsit folpackkal kibélelünk, beleöntjük a kakaós habot, ennek a tetejére kerül a málnás hab. Az egészet fóliával beborítjuk, és fagyasztóban 4-5 órán át fagyasztjuk. Utána kiborítjuk a tepsiből, s miután a folpackot lehúztuk róla, forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk. Tejszínhabbal, málna- és mandulaszemekkel díszítjük.

A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2010/2. számában jelent meg.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!