Parmezános rúd
Ha adhatok egy jó tanácsot, kezdjétek rögtön dupla mennyiséggel, majd konstatáljátok döbbenten, hogy az is milyen kevés! Az egyik legjobb sós süti, amit valaha készítettem.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor
15 dkg vaj
1/2 teáskanál só
1 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál tejföl
1+1 tojássárgája
6 dkg reszelt parmezán
12 dkg más típusú reszelt sajt
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a vajat a sóval, pirospaprikával, tejföllel, tojássárgával, valamint a reszelt sajtokkal. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd állítsuk össze a tésztát. Pihentessük egy órán át a hűtőszekrényben. Lisztezett gyúródeszkán 5 mm vastagra nyújtsuk ki, majd vágjuk 1-1,5 cm széles csíkokra. A csíkokat kenjük le egy tojássárgájával, szórjuk meg szezámmaggal, lenmaggal, napraforgóval, mákkal, amihez kedvünk van, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 200 fokon 15-20 perc alatt süssük szép pirosra a rudakat.
Hozzászólás zárolva.