Párolt lilakáposzta
Sült húshoz, disznótoros mellé elengedhetetlen köret. Nemcsak a szép színe miatt szeretem készíteni, de a pikáns kicsit édes, kicsit savanyú ízét is imádjuk. Lehet, hogy nem szokványos, de én csirke mellé is nagyon szívesen fogyasztom.
Hozzávalók:
1 fej lilakáposzta
1 kis fej vöröshagyma
0,5 dl olaj
1 mokkáskanál egész köménymag
cukor
ecet
só
Elkészítés:
A káposztát legyaluljuk – vagy már legyalult állapotban vesszük meg a piacon -, az olajat megmelegítjük, azon pedig néhány percig fonnyasztjuk a szálasra vágott vöröshagymát. Ha félig puha, hozzáadjuk a lilakáposztát, megsózzuk, megszórjuk a köménymaggal, és óvatosan kevergetni kezdjük a meleg olajban, míg egy kicsit a só hatására össze nem esik. Ekkor egy egészen kevés vizet öntünk alá, lefedjük az edényt, és közepes lángon puhára pároljuk a káposztát. Eközben ne nagyon kevergessük, mert a káposzta összetörik, és nem marad szép szálas. Utolsó lépésként ízlésünknek megfelelően cukorral és ecettel ízesítjük.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.