Facebook hozzászólás
290

Pikáns perui halsaláta – hazai halból

A barramundi egy kimondottan egészséges halfajta, akár hazainak is mondható. Omega-3 telítetlen zsírsavakban gazdag, magas a tápértéke, alacsony a kalóriatartalma, szálkamentes és nagyon ízletes. Most salátát készítettünk belőle!

Az Ausztráliában őshonos halat Magyarországon is tenyésztik – évente 30-40 tonna kerül belőle a piacokra. A barramundi egy süllőhöz hasonlító halfajta, amely a sós és az édes vízben egyaránt jól érzi magát. A húsa jó minőségű, szálkamentes és könnyen lehet ízletes leveseket, sülteket, szusit, vagy bármilyen más fogást készíteni belőle– magyarázta Áman Attila séf.
A barramundit a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, hiszen 100 gramm mindössze 137 kalóriát tartalmaz, míg értékes fehérjetartalma eléri a 25 grammot.

Barramundi ceviche – Perui halsaláta

Hozzávalók 2 személyre:

  • 10 dkg lime
  • 1 g aji amarillo krém
  • 6 dkg édes hagyma
  • 16 dkg barramundi filé (bőr nélkül)
  • 10 dkg mangó
  • 6 szál koriander

Elkészítés:
A halfilét apró kockákra vágjuk (kb. 5×5 mm) és megsózzuk. A mangót és az édes hagymát meghámozzuk, szintén apró kockákra vágjuk, a koriandert felaprítjuk. A lime levét kifacsarjuk és bele keverjük az aji amarillo krémet. Egy keverőtálban keverjük össze az összes hozzávalót, hagyjuk állni pár percig, majd tálalhatjuk. Fontos, hogy tálaláskor salátalevet is tegyünk bőségesen.

További halas finomságokat találsz az életforma receptjei között!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!