Pikáns sárgadinnyekockák – most tedd el télire!
Nincs is üdítőbb élvezet ebben a rekkenő hőségben, mint egy jól behűtött sárgadinnye. Ám hogy télen se hiányozzék az íze, most pikáns fűszerezéssel elraktározhatjuk télire. Húsok mellé kiváló!
Hozzávalók:
- 2 nagy (darabonként 2,5 kg-os) sárgadinnye,
- 1 liter víz,
- 1,5 deci ecetesszencia,
- 1 kg cukor,
- 2 fahéj,
- 20 deka gyömbérgyökér,
- 6 darab szegfűszeg.
Elkészítés:
A dinnyéket negyedekbe vágjuk, a magját kiszedjük, meghámozzuk és kockákra vágjuk. Az ecetesszenciát, a vizet, a cukrot, a fahéjat, a gyömbért és a szegfűszeget felfőzzük. Forrón ráöntjük a dinnyekockákra és lefedve három napig állni hagyjuk. Utána leöntjük róla a levet, kivesszük a szegfűszeget és a gyömbért.
A dinnyedarabokat kis üvegekbe tesszük. Minden üvegbe teszünk egy kis darab fahéjat. A levet újra főzzük 10 percig és mikor már kihűlt, a dinnyedarabokra öntjük, és az üvegeket lezárjuk. Hűvös helyen tárolva 2-3 hónapig is eláll. Jól illik a grillezett húsok mellé.
Hozzászólás zárolva.