Pikáns vegyes bogyós-dzsem
Érnek a piros bogyós gyümölcsök, amikből különösen finom lekvárok készíthetők. Nem is kell döntenünk, hogy melyik legyen az alapanyag, legyen ebből is egy kicsi, meg abból is egy kicsi. A hétvégén neki is lehet állni!
Hozzávalók:
25 deka málna,
25 deka ribizli,
30 deka érett meggy,
50 deka cukor,
20 deka zselírozó (2:1) cukor
Elkészítése:
a kimagozott meggyhez hozzáadjuk a ribizlit, a málnát és a kétféle cukrot, majd sütőedénybe téve, lefedve 180 fokon (néhányszor megkeverve) körülbelül1 órán át főzzük. Forrón üvegekbe töltjük, a tetejét rácsavarjuk és fejre állítjuk az üvegeket, hogy vákuum képződjön. Ezután egyenként újságpapírba csavarjuk az üvegeket és dunsztba tesszük – vagyis ráhalmozunk minden lehetséges paplant, párnát, hogy a lehető leglassabban hűljenek ki. Ezzel el is végeztük a tartósítást.
Hozzászólás zárolva.