Facebook hozzászólás
2 505

Pirított polenta párnácskák

Már az étel nevének csodálatos alliterációja kedvéért is érdemes lenne kipróbálni ezt a remek köretet, de annál persze sokkal nyomósabb okunk van arra, hogy elkészítsük ezt a köretet. Ugyanis nemcsak szép, hanem finom is!

Pirított polenta párnácskák, Kép: husimado-eger.blog.hu
Kép: husimado-eger.blog.hu

Hozzávalók:

0.5 l tej
0,5 l víz
25 dkg kukorica dara
2 ek vaj

parmezán sajt

Elkészítés:

A tejet és a vizet egy lábasban felteszem forralni, majd ha már meleg, akkor beledobom a vajat, sózom, majd ha már forr, akkor érkezhet a kukorica dara. Ezt követően néhány percig kavargatom, majd reszelek bele parmezánt. Ha már kellően besűrűsödött, akkor leveszem a lángról az edényt – amit aztán hagyok nagyjából kihűlni. Két kanál segítségével kis párnácska formákat szaggatok ki, majd hagyom őket egy kicsit kihűlni. Amikor a főétel már szinte kész akkor vékony olajon lepirítom mindet, és már tálalok is. Zoltán további receptjei itt találhatók.

 

Túrófánk nagymamám szakácskönyvéből, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

 

 

 

Ez a túrófánk is rokona a fenti párnácskáknak, de ezt édességként tálalhatjuk. Ha felkeltette az érdeklődésedet, kattints a fotóra a receptért! Jaj, majdnem elfelejtettük mondani: ezt diétázók is fogyaszthatják!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!