Piskóta csokidarabokkal, mascarponés krémmel – olasz desszert
Az olasz ünnepi menü elmaradhatatlan fogásai bárányból, tojásból és kelt tésztából készülnek, a desszertek között pedig a csokoládés-krémes finomságok a népszerűek. Ilyen a sült házi piskóta, amelyet néhány megmaradt csoki tojás és egy kis konyhai fortély felhasználásával mi is elkészíthetünk!
Hozzávalók négy főre:
- 15 dkg csoki (érdemes a maradék csoki tojásokat felhasználni)
- 20 dkg 00-s liszt
- 3 db tojás
- 120 ml olaj
- 20 dkg cukor
- 200 ml tejszín (egyik fele a piskótába, másik a krémhez)
- 1 db vanília rúd
- 1 zacskó sütőpor
- 10 dkg mascarpone vagy ricotta
- 5 dkg túró
Elkészítés:
A tojást és a cukrot habosra keverjük, majd egymás után hozzáadjuk a vanília rúd kikapart belsejét, az olajat és a tejszín felét. Végül beleszitáljuk a keverékbe a sütőporral elkevert lisztet, és hozzáadjuk a csokit is. A masszát egy 22 cm-es kuglóf formába öntjük, majd 30 perc alatt, 180 fokon készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet: a mascarponét elkeverjük a túróval, majd hozzáadunk egy csomag vaníliás cukrot. Egy másik tálkában felverjük a tejszín másik felét, végül pedig hozzáadjuk a mascarpone krémhez. Tálaláskor a kuglófot félbe vágjuk, leöntjük a krémmel és megszórjuk friss eperrel és leöntjük csokoládé szósszal.( Forrás: Trattoria Gusto)
Hozzászólás zárolva.