Facebook hozzászólás
189

Piskóta készítés

Sok háziasszony nemcsak hogy retteg a piskóta készítésétől, de neki se áll, mert biztosan nem fog sikerülni, szalonnás lesz a közepe, nem jön fel magasra. Mindegy, hogy milyen metódus szerint készítjük el – bár sokat variálni nem lehet vele -, ha van egy tuti receptünk, tegyük el jó alaposan, és használjuk mindig azt, ami egyszer már bevált. Ez a recept ilyen.

Piskóta, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

Hozzávalók:
6 db tojás
8 evőkanál víz
25 dkg cukor
25 dkg liszt
½ csomag sütőpor

A forma kikenéséhez 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, ez az első lépés. Amíg összeállítjuk a tésztát, pont felmelegszik a sütő. Egy 26 centis kapcsos tortaformát vajazzunk, lisztezzünk ki alaposan.

A tojásokat válasszuk szét, a sárgákat a cukorral keverjük addig egy robotgéppel, amíg már-már fehér, habos nem lesz. Adjuk hozzá a vizet, majd jöhet a liszt, amelybe előzőleg elkevertük a sütőport. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd óvatos mozdulatokkal adjuk a tojásos, lisztes keverékhez.

Öntsük az előkészített formában, és a meleg sütőben nagyjából 30-35 percig süssük. Közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert a piskóta összeesik.

Ha megsült a piskótánk, borítsuk deszkára, majd rácson hagyjuk kihűlni. Erre azért van szükség, hogy alulról is szellőzzön a sütemény, ellenkező esetben beizzad, nedves lesz az alja.

Gyors csokoládés sütemények
Az istenek eledelének nevezett kakaóbabból készült italok és ételek reneszánszukat élik. Leginkább közérzet- és hangulatjavító hatása ismeretes számunkra, de számos más tulajdonsága miatt is érdemes fogyasztani.Persze a mérték itt is fontos!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!