Facebook hozzászólás
690

Polenta fűszeres gombaraguval

Attól, hogy egy étel egyszerű, egyáltalán nem biztos, hogy nem isteni finom. A polenta semleges ízű, remekül variálható alap ehhez a jó kis fogáshoz, a gombák pedig felteszik rá szó szerint a koronát.

Polenta gombaraguval, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
20 dkg kukoricadara
4-5 dl víz
2 dkg vaj

Gombaragu:
50 dkg vegyes gomba, lehet benne portobello, champignon, laska
5 dkg vaj
őrölt kakukkfű, rozmaring, tálaláshoz petrezselyem
Elkészítés:
Egy füstölésig felhevített serpenyőben 2-3 adagban megsütjük a gombát egy-egy kiskanál vajon. Fontos, hogy a gomba ne párolódjon, hanem süljön, azaz ne eresszen vizet. Így elkészítve páratlanul intenzív íze lesz. Fűszerezzük kakukkfűvel, rozmaringgal, és csak akkor sózzuk, ha elkészült az összes. Közben sós vizet forralunk, majd vékony sugárban beleszórjuk a darát, és folyamatosan keverve sűrű kásává főzzük. Amikor kész, hozzákeverjük a vajat. Dúsíthatjuk reszelt parmezán sajttal is. Vékonyan kiolajozott tepsibe vagy tálcára öntjük, tetejét vizes késsel elegyengetjük, kihűtjük. Később falatnyi alakzatokra felvágjuk, és egy grill serpenyőben egy kevés vajon pirosra sütjük mindkét oldalukat. Csinosan elrendezzük rajta a párolt gombát, és tálaljuk. Egy pohár könnyű fehérborral csodás lesz.

Serpenyős lazac zsázsával, puliszkakockával és kapribogyóval
A lazac és a kapribogyó már így kettesben is különleges páros, ám hármasban a rusztikus puliszka – vagy hívhatjuk polentának is – igazi különlegesség: a pikáns fűszeres halhoz igazi telitalálat a semleges, remekül variálható köret. Tökéletes kombináció!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!