Póréhagymás, rizses csirke
Néhány egyszerű alapanyagot választottunk a csirke mellé, és nagyon finom egytál étel lett a végeredmény. A póréhagyma és a fehér bor alapjáraton nagyon illik egymáshoz.
Hozzávalók:
egy feldarabolt csirke
2 szál póréhagyma
olaj
7 dl száraz fehérbor (nem biztos, hogy mindre szükség lesz)
10 dkg rizs
fél liter csirke alaplé
só
bors
petrezselyemzöld
Elkészítés:
Egy nagyobb teflon serpenyőbe öntünk egy-két evőkanál olajat, megmelegítjük, majd az előbb félbe, majd egy centis karikákra vágott póréhagymát hozzáadjuk. Párolni kezdjük, majd a csirkedarabokat is beletesszük az edénybe. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral, és félkészre pároljuk. Ha már szinte teljesen elfőtt a bor, hozzáadjuk a leöblített rizst, és egy-egy merőkanál alaplével fokozatosan puhára pároljuk a rizzsel az ételt. Az utolsó egy-két percben hozzáadjuk az összevágott petrezselymet is.
Csodás csirkehúsos, póréhagymás pite, amelyben szintén nagyon jól működik együtt a póré és a fehér bor. Igazi ünnepi étel, minden perc fáradozást megér. Receptért kattints a fotóra!
Hozzászólás zárolva.