Pulyka korma
Nem, nem pulyka koma, az valami egészen más! Ez egy indiai ételféleség, jellegzetes fűszerei vannak, és elengedhetetlen alkotóeleme a joghurt vagy kókusztej. Az ételkészítés alapja a hús magas hőmérsékleten való megpirítása, majd lassú tűzön, hosszú időn át tartó főzése. Érdemes kipróbálni, remekül színesítheti konyhai repertoárunkat.
Hozzávalók:
80 dkg pulykamell filé (ha jobban szeretjük, csirkemell)
5 dkg vaj
2 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
egy hüvelykujjnyi gyömbér
1 evőkanál curry por
1 teáskanál indiai ötfűszer keverék
1 mokkáskanál őrölt koriander
2 babérlevél
1 dl paradicsomlé
0,5 liter kókusztej
só
bors
friss korianderzöld
Elkészítés:
A pulykamellet nagyobb kockákra vágom. A vaj és olaj keverékén megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadom a lereszelt fokhagymát és gyömbért. Közepes lángon kevergetem, vigyázva, meg ne égjen a fokhagyma. A serpenyőbe szórom a curryt, az ötfűszer keveréket és az őrölt koriandert, valamint a babérleveleket, egy percig pirítom a fűszereket. Ekkor kerül a serpenyőbe a hús, amit fehéredésig sütök. Hozzáadom a paradicsomlevet és a kókusztejet, sózom, borsozom az ételt, és kis lángon a hús puhulásáig folytatom a főzést. Néha megkeverem. A főzés során a szósz besűrűsödik, selymes lesz. Párolt rizs a megfelelő köret hozzá. A tányérokon bőven kerül a tetejére koriander, és aki szereti, chili pehellyel is megszórhatja.
Hozzászólás zárolva.