Facebook hozzászólás
133

Pulykamell spárgaraguval

Nálunk minden zöldség csak hússal tálalható. A spárgát is csak így tudtam megkóstoltatni, és megszerettetni a családommal. Próbálják ki Önök is a nagy ízorgiát, a Pulykamellet spárgaraguval!

Hozzávalók:

– 40 dkg zöld spárga

– 1 kis fej főzőhagyma

– 1 csokor újhagyma

– 1 csokor petrezselyem

– 60 dkg pulykamell

– 2 evőkanál liszt

– margarin

– 20 dkg rizs

– 5 dl zöldségleves kockából

– 20 dkg zöldborsó

– olaj

– majoránna

– zsályalevél

– 1/2 dl száraz fehérbor

Elkészítés: A spárgát megmossuk, a fejeket levágjuk, a fás szárvégeket kidobjuk, a szárakat 2-3 cm-es darabokra aprítjuk. A hagymát és az újhagymát megtisztítjuk, a hagymát felaprózzuk, az újhagymákat egy kevés zöldjükkel együtt felkarikázzuk. A petrezselymet, a zsályát leöblítjük, levélkéit finomra vágjuk. A pulykamelleket megmossuk, szárazra törölgetjük, meghintjük sóval, borssal és egy kevés liszttel. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.

Megfonnyasztjuk a hagymát a margarinban, rádobjuk a rizst, pirítjuk, majd felöntjük a levessel, hozzáadjuk a zöldborsót, ízlés szerint sózzuk, lefedjük, és forró sütőben 20-25 percig pároljuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a pulykamelleket, mindkét oldalukat megkapatjuk. Meghintjük a majoránnával és zsályával, alájuk öntjük a bort, és fedő alatt puhára pároljuk (kb. 20 perc). A maradék margarinban megpároljuk az újhagymát, rádobjuk a felaprózott spárgát, sózzuk, borsozzuk, majd a tetejükre helyezzük a spárgafejeket, és mérsékelt tűzön, fedő alatt, meg-megrázogatva az edényt saját levében-gőzében puhára pároljuk, végül meghintjük petrezselyemmel. Azonnal táláljuk.

Jó Étvágyat : Saci

Nézd meg a többi beérkezett receptet és szavazz!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!