Facebook hozzászólás
691

30 PERCES FOGÁSOK

Pulykával a világ körül

Ha idén a kialakult helyzet miatt nem jutunk el külföldre, akkor sem kell nélkülöznünk más országok tradicionális ízeit, elkészíthetjük őket mi is otthon. A pulykahús a nemzetek eledele, és rendkívül kedvelt a tengerentúlon.

A pulyka eredetileg Észak- és Közép-Amerikában volt őshonos állat, onnan került az 1500-as években Európába, és indult hódító útjára. Bár mindenkinek a hálaadási pulyka jut egyből eszébe az amerikai konyhát illetően, számos más elkészítési módon is fogyasztják ezt a kalóriaszegény, többszörösen telítetlen zsírsavakban rendkívül gazdag húst.

Most, hogy feloldották a kijárási korlátozásokat, s végre előkerülhetnek a boros poharak, társasággal együtt kiülhetünk együtt a kertbe, vagy a konyhaasztal köré sereglett vendégekkel falatozva beszélgethetünk. Ezért jó, ha mindig van otthon pulykahús a hűtőben, mert ezekkel a gyorsan elkészíthető amerikai finomságokkal, garantáltan bezsebelhetjük az elismerést. Három gyorsan elkészíthető fogásokat ajánljunk a Gallicoop háziasszonyának, Dosso Gabi  ötleteivel.

Nachos bundában sült pulykafalatok. Fotó: Gallicoop
Nachos bundában sült pulykafalatok. Fotó: Gallicoop

Trendi vacsora

Egy könnyű vacsorához elengedhetetlenek a mártogatós falatkák. A csíkokra vágott pulykamell filét sózzuk, borsozzuk, majd panírozzuk: megforgatjuk lisztben, majd egy kanál tejföllel elkevert tojásban, végül apróra tört nachosban. 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük és különböző mártogatósokkal kínáljuk: tejföllel, csípős salsa szósszal, áfonyaszósszal és ruccolával isteni.

A hot dog mindig bejön. Fotó: Gallicoop
A hot dog mindig bejön. Fotó: Gallicoop

Nincs Amerika hot-dog nélkül! 

A vékonyan bevagdosott pulykavirsliket grillrácson megsütjük. Kicsit rápirítunk a félbevágott hot-dog kiflikre is, aztán tegyük bele a virslit és szórjuk meg tépkedett salátával, pirított hagymával, lila hagymával, uborkával, sajttal, vagy jalapeno paprikával. Mehet rá a ketchup vagy a mustár, ízlés szerint.

  • Ide lehet hozni Kaliforniát. Fotó: Gallicoop
    Ide lehet hozni Kaliforniát. Fotó: Gallicoop

    Hiányzik a sokszínű Kalifornia? 

Forró olajon megdinszteljük a vöröshagymát, beletörjük a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst, és fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, és kevés vízzel puhára pároljuk. Összekeverjük, ízlés szerint paradicsommal, főtt rizzsel, kockára vágott Gouda sajttal, akár apróra vágott olívabogyót is tegyünk hozzá. A kaliforniai paprikákat megmossuk, levágjuk a tetejét, kivágjuk a magját és megtöltjük a hússal. Üvegtálba rendezzük, és előmelegített sütőben 180 Celsius fokon 25-30 percig sütjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!