Facebook hozzászólás
866

Quinoa pogácsa

A quinoa hazánkban nem oly rég indult el hódító útjára, manapság kezdik felfedezni maguknak a gluténmentes étrenden élők, az életmódváltók és az egészségtudatos táplálkozás hívei. Rendkívül egészséges – nem véletlenül nevezték az inkák a gabonák anyjának -, elkészítése pofonegyszerű, felhasználása pedig igen sokoldalú.

Quinoa pogácsa, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

Hozzávalók:
0,5 l főtt quinoa
2 tojás
1 teáskanál fokhagyma pép
2 evőkanál reszelt parmezán
1 mokkáskanál só
kevés őrölt bors
egy csokor petrezselyem
a sütéshez 5 dkg vaj

<strong>Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, majd a felmelegített vajban süssük ki a masszából formált pogácsákat. Mindkét oldalának 4-4 percre van szüksége ahhoz, hogy átsüljön. Bármilyen saláta kiváló kísérő mellé.

Pizzatészta quinoából
Mi az a quinoa? És hogy lehet abból pizzát készíteni? Ez valami átverés? Nem, egyáltalán nem az, sokkal inkább egy egészséges megoldás a nem túl alakbarát pizzatészta kiváltására.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!