Quinoa pogácsa
A quinoa hazánkban nem oly rég indult el hódító útjára, manapság kezdik felfedezni maguknak a gluténmentes étrenden élők, az életmódváltók és az egészségtudatos táplálkozás hívei. Rendkívül egészséges – nem véletlenül nevezték az inkák a gabonák anyjának -, elkészítése pofonegyszerű, felhasználása pedig igen sokoldalú.
Hozzávalók:
0,5 l főtt quinoa
2 tojás
1 teáskanál fokhagyma pép
2 evőkanál reszelt parmezán
1 mokkáskanál só
kevés őrölt bors
egy csokor petrezselyem
a sütéshez 5 dkg vaj
<strong>Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, majd a felmelegített vajban süssük ki a masszából formált pogácsákat. Mindkét oldalának 4-4 percre van szüksége ahhoz, hogy átsüljön. Bármilyen saláta kiváló kísérő mellé.
Hozzászólás zárolva.