Rakott húsos lencse
Szerintünk a lencsét nem csak újév napján szerencsés enni. Jól jön az év többi napján is, főleg ha egytál ételre és húsosra vágyik éppen a család.
Hozzávalók / 5 adag
- 20 dkg lencse
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 40 dkg darált hús (disznó)
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 kávéskanál paprikakrém
- Himalája só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 db tojás
- 3 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt (szezámmag, teljes kiőrlésű)
- 10 dkg sajt (reszelt)
Elkészítés:
- A lencsét beáztatod.
- Az áztatóvizet leöntöd róla, és annyi vízben teszed fel főzni, amennyi ellepi. Beleteszed az egyben hagyott fokhagymagerezdet és a babérlevelet. Kb. 40 perc alatt megfő.
- Közben elkészíted a húsos ragut, a következőképpen: az apróra vágott szalonnát és hagymát olajon megfuttatod. Erre teszed a darált húst, kicsit pirítod. Majd sózod-borsozod, és kevés vízzel felöntöd. Beleteszed az apróra vágott répát, paprikát és a lehéjazott paradicsomot és a piros aranyat. Kb. 25-30 perc alatt megfő a húsos ragu.
- A lencsét a húsos raguval összekevered, majd egy kivajazott tűzálló tálba teszed.
- A tetejére a tojást a tejföllel és a liszttel simára kevered, hozzáadod a reszelt sajtot, és a lencsés húsra kened.
- Előmelegített sütőben 20-25 percig sütöd. (Forrás: andio.hu)
Hozzászólás zárolva.