Facebook hozzászólás
2 805

Rakott húsos lencse

Szerintünk a lencsét nem csak újév napján szerencsés enni. Jól jön az év többi napján is, főleg ha egytál ételre és húsosra vágyik éppen a család.

Kép: andio.hu

Hozzávalók / 5 adag

  • 20 dkg lencse
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 40 dkg darált hús (disznó)
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 kávéskanál paprikakrém
  • Himalája só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 db tojás
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt (szezámmag, teljes kiőrlésű)
  • 10 dkg sajt (reszelt)

Elkészítés:

  1. A lencsét beáztatod.
  2. Az áztatóvizet leöntöd róla, és annyi vízben teszed fel főzni, amennyi ellepi. Beleteszed az egyben hagyott fokhagymagerezdet és a babérlevelet. Kb. 40 perc alatt megfő.
  3. Közben elkészíted a húsos ragut, a következőképpen: az apróra vágott szalonnát és hagymát olajon megfuttatod. Erre teszed a darált húst, kicsit pirítod. Majd sózod-borsozod, és kevés vízzel felöntöd. Beleteszed az apróra vágott répát, paprikát és a lehéjazott paradicsomot és a piros aranyat. Kb. 25-30 perc alatt megfő a húsos ragu.
  4. A lencsét a húsos raguval összekevered, majd egy kivajazott tűzálló tálba teszed.
  5. A tetejére a tojást a tejföllel és a liszttel simára kevered, hozzáadod a reszelt sajtot, és a lencsés húsra kened.
  6. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütöd. (Forrás: andio.hu)

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!