Facebook hozzászólás
314

Rakott kelkáposzta

Zöldséges is, húsos is, no meg gyors is ez a pompás egytálétel. Ebédre és vacsorára is ajánljuk. A hozzávalókat mindenki ízlése és kedve szerint variálhatja.

Rakott kelkáposzta, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
50 deka héjában főtt burgonya,
50 deka kelkáposzta,
40 deka darált hús,
15 deka füstölt szalonna,
15 deka reszelt sajt,
2 fej vöröshagyma,
fél csomag apróra vágott petrezselyemzöld,
2 deci tejszín,
2 deka vaj,
1-1 kávéskanál kömény és mustár,
kevés reszelt szerecsendió,
ízlés szerint só,
őrölt bors.

Elkészítése:
A kelkáposztát laskára vágjuk, majd sós-köményes vízben félpuhára főzzük, és leszűrjük. A szalonnát apró kockára vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük. A pörcöket kiszedjük, s a visszamaradt szalonnazsírban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, mustárral ízesítjük, majd megpirítjuk. A főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Egy sütőedényt kivajazunk, lerakjuk a burgonya felét, rátesszük a kel felét, majd a darált húst. Megszórjuk a reszelt sajttal, utána megint kel jön, amelyre a maradék burgonya kerül. Leöntjük a megsózott, borsozott és szerecsendióval ízesített tejszínnel, és előmelegített sütőben készre sütjük.

 

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!