Rakott rétes kaporral, tökkel, túróval
Tök édesen? Miért is ne! Továbbfejlesztett kapros-túrós rétes a Kakas étterem séfjétől!
Hozzávalók:
2 csomag réteslap,
1 kiló túró,
5 tojás,
5 csomag vaníliás cukor,
30 deka gyalult tök,
1 csomag kapor.
Elkészítése:
a réteslapok kétharmadát vajjal megkenve pirosra sütjük. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, pici sót, vágott kaprot, majd a tojásfehérje habjával lazítjuk. A gyalult tököt pici vajon megfonnyasztjuk, és a túró egyötödével elkeverjük. A kivajazott tepsi aljába egy sor sült réteslapot rakunk, erre tesszük a túró kétötöd részét, majd egy újabb sült réteslap következik, erre kerül a tök, ezután újabb sült réteslap jön és a maradék túró. A tetejét nyers réteslappal beborítjuk, tojássárgájával megkenjük, és közepes hőmérsékletű sütőben pirosra sütjük. Tálaláskor ízlés szerint porcukorral meghinthetjük.
A recept eredetileg a Konyha&Fürdő magazinban jelent meg!
Hozzászólás zárolva.