Rakott tarhonya, a laktató egytál étel
Ez a laktató egytálétel összetevői miatt hasonlít a jól ismert rakott krumplihoz, ám a tészta miatt mégis más az ízhatása. Az alaprecept ízlés szerint variálható. Nagyszerű és gyors ebédre és vacsorára is!
Hozzávalók (4 személyre)
● fél kiló tarhonya
● 3 egész tojás
● 1 közepes fej vöröshagyma
● 20 deka füstölt kolbász
● 2 deci tejföl
● olaj,só
Elkészítése
A fél kiló tarhonyát olajban szép pirosra sütjük, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük, amíg a leve el nem fő. Közben keményre főzünk 3 tojást, majd megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Ugyanezt a formát követjük a füstölt kolbász esetében is. A közepes hagymát olajon üvegesre pároljuk.
Ha minden kész, következhet a rakosgatás. Egy tűzálló tál aljára előbb a hagymás olajból teszünk, majd rá a tarhonya felét, a kolbászt, a tojásokat, majd a maradék hagymás olaj felét és egy deci tejfölt. Mindezt betakarjuk a tarhonya másik felével, rátesszük az olajos hagyma másik felét és a másik deci tejfölt. Forró sütőbe toljuk, és egy kicsit megpirítjuk a tetejét. Savanyúsággal, friss salátával tálaljuk.
Tipp: Tehetünk a tetejére sajtot, de variálhatjuk nem füstölt kolbásszal vagy pörköltnek elkészített darált hússal.
Ehhez a recepthez többféle serpenyő közül válogathat
az Életforma Shopban!
További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
A nagykunsági pásztortarhonya krumplival, hagymával és szalonnával készül.
A tejbetarhonya készítésénél a megpirított tarhonyát tejjel engedik fel és készre főzik. (Forrás: Wikipédia)
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.