Rakott tök – ne állj meg vele félúton!
Nem annyira macerás, mint ahogyan leírjuk, ezért nem is szabad az elkészítésben félúton megállni. Az összetevők ismerősek, az eredmény pedig egy felejthetetlenül finom egytálétel.
Hozzávalók:
- 3 zsenge tök (vagy cukkini)
- 3-4 tojás
- 10 deka liszt
- 15-20 deka pulyka sonka
- 20 deka trappista
- 2 deci tejföl,
- só,vegeta,bors
Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, és hosszában vékonyra szeleteljük.Sózzuk, 3o percig pihentetjük, majd lisztben megforgatjuk, és forró olajban kisütjük (a diétázók sütőpapíron a sütőben). Kiolajozott hőálló edénybe rakosgatjuk:1 sor sült tök, 1 sor sonka, 1 sor reszelt sajt. Addig ismételjük,amíg van a hozzávalókból.A legvégén tökkel beborítjuk, és a tojás+tejföl keverékét ráöntjük. Kb. 2oo fokon 3o percig sütjük.
A szalonnás spanyol pite is nagyszerű választás egy sörözős este mellé! Érdemes ezt is kipróbálni!
Hozzászólás zárolva.