Rántásos rétes
A gasztroszerkesztő életében is eljön időnként a pillanat, amikor a klasszikus viccel szólva így hümmög magában: no, ezt már nem gondoltam volna! Bevallom, még soha nem hallottam a rántásos rétesről, de ki fogom próbálni.
Hozzávalók:
5 dkg liszt
8 dkg vaj
30 dkg liszt
2 dl tejföl
1 db tojás
csipet só
olvasztott zsír
Elkészítés:
A lisztből és a vajból világos világos rántást készítünk, amit hagyunk kihűlni. 30 dkg lisztet, 2 dl tejfölt, 1 egész tojást, csipetnyi sót összegyúrunk, majd vékonyra kisodorjuk. Erre rákenjük a hideg rántást, és mint a bejglit, összegöngyöljük. Ezután fél órát állni hagyjuk, majd 6 részre osztjuk. Minden részt vékonyra kinyújtunk, és megkenjük olvasztott zsírral. A tészták szélére tetszés szerinti tölteléket teszünk, majd összehajtogatjuk, s 180 fokon kisütjük. Kihűlés után szeleteljük, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás zárolva.